Recent Posts

Saturday, November 21, 2009

Keajaiban Khasiat Pokok Ajaib

Pokok Ajaib ini berasal dari Ghana. Ianya dikenali pada tahun 1725 dan di bawa ke Malaysia 4 atau 5 tahun yang lalu. Hasil penyelidikan dari University of Scranton USA, University of Athens, Harvard School of Public Health dan Kelo University, Tokyo merumuskan kopi buah ajaib berupaya mengurangkan tekanan darah tinggi, menjadi anti oksida dan membantu merawat kanser

Pada 30hb Ogos 2009 ... satu artikel telah di keluarkan Oleh Rohaniza Idris ( roha@bharian.com.my ) di BHarian.


Wah. Nama-nama pokok sekarang ni memang cukup glamour. Yang ni ajaib pulak tu. Tapi sememangnya nama dalam bahasa Inggerisnya di gelar bermacam-macam. Peliknya dipangkalnya mesti ajaib( magic) _ Miraculous berry, buah ajaib, miracle fruit, miraccle berry, magic berry. Di Malaysia ada orang sebut jugak pokok 1000 manis disamping nama yang popular iaitu pokok ajaib. Nama botani pokok ni ialah synsepalum dulcificum. Berasal dari Afrika barat (tengah - tropika).

Ajaibnya? Selepas makan buah ini, semua makanan menjadi manis. Contoh, jika kita makan buah pokok ajaib dan kemudian terus minum air kosong, air kosong akan jadi manis, jika kita makan buah pokok ajaib dan kemudian makan pauh (mempelam) masam, pauh masam akan dirasa manis. Dalam perubatan buah ini digunakan untuk merawat demam, kencing manis, malaria, buasir dan batuk. Kandungan gula semulajadi yang dihasilkan oleh buahnya juga amat berguna untuk membantu pesakit kencing manis.


    1. KOPI BUAH AJAIB E-POWER


    Minuman harian istimewa yang diformulasikan dari biji kopi segera Arabica dan ekstrak Buah Ajaib.


    Kelebihan :

    • Mengandungi nutrient yang baik.
    • Bagus untuk perkembangan otak dan minda.
    • Melancarkan perjalanan Darah.
    • Mengembalikan kesegaran & kecergasan badan.
    • Membantu membuang toksik dalam badan.
    • Mengurang tekanan Darah Tinggi.

    Harga: RM12.00 untok 1 Kotak

    1 Kotak mengandungi 10 peket

    6 Kotak RM72.00 (termasuk pos)




MINYAK SAKTI

Kelebihan:

1- Kembung perut / sakit perut.
2- Terseliuh.
3- Luka.
4- Sakit Dada.
5- Lengoh-Lengoh
6- Salit Urat.

Harga Sebotol RM5.00 (tidak termasuk pos)

Anda boleh lihat diserata dunia membicarakan kelebihannya.


Welcome to the World of Miracle Fruit!

Selamat datang di Dunia Mukjizat Fruit!


Wikipedia / Bahasa Malaysia /


Welcome to Miracle Fruit UK / Bahasa Melayu


Synsepalum dulcificum / Bahasa Melayu /


Miracle Fruit USA / Bahasa Melayu



SEBARANG PERTANYAAN..?

Hubungi MUKHTAR B SALLEH

Lot 508 Jalan sekolah Sri Suria 3
Kampong Banggul Kemunting
17500 Tanah Merah, Kelantan.


Saudara Mukhtar telah pun kembali ke rahmatullah pada Febuari 2011






4 comments:

  1. Salam ziarah. Blog anda sgt menarik. Jemputlah dtg ke blog saya pula. Jom kita saling jadi follower? Buat MOU, OK? Thanks.

    Zuki
    (zukidin.blogspot.com)

    ReplyDelete
  2. di mana nak dapat buah ajaib? Berminat untuk buat research

    ReplyDelete
  3. Salam, pokok ajaib saya dah pun berumur lebih kurang 4 tahun, tapi sehingga kini pokok tidak berbuah, pokok ini telah diberi dan dibawa pulang oleh kawan saya dari Africa tinggi pokoknya dah mencicah lebihkurang 4 kaki, bilakah agaknya akan berbuah. ws tk

    ReplyDelete
  4. Berape ringgit ye sekilo buah bery magic ni?

    ReplyDelete

إِنِّي أَعِظُكَ أَن تَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ
Sesungguhnaya Aku memperingatkan kepadamu supaya kamu jangan termasuk orang-orang yang bodoh. (QS Hud : 46).

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Jejaki Sahabat

Pos Terkini