Recent Posts

Wednesday, January 2, 2008

Ubat Buasir

Terkini maklumbalas dari pelanggan Pak Din. 
Email terkini dari pelanggan


"Contoh pesanan Ubat bagi mereka yang pernah menggambilnya"

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

PERHATIAN:

Dari Febuari 2009 ada iklan menjual Ubat Buasir seakan2 sama apa yang terkandung di Blog saya.
Saya menafikan disini TIDAK ada sebarang kaitan dengannya.

Febuari 2009

Dunia perniagaan adalah sumber REZKI yang amat luas. Tepat sekali apa yang disabdakan oleh Nabi s.a.w " Sembilan persepuluh rezeki itu terletak di dalam perniagaan". Namun hari ini umat Islam amnya dan umat Melayu khususnya tidak begitu berminat dengan perniagaan disebabkan dengan berbagai alasan. Dan yang menjalankan perniagaan lalai pula dengan amanah yang dituntut dalam mencari rezki yang halal buat menyara kehidupan keluarga. Seorang yang berniaga adalah seorang yang menegakkan Sunnah Rasul dan adalah menjadi tanggungjawab kita sebagai seorang Islam untuk menyokong orang yang hendak melakukan Sunnah ini.... Dengan tujuan menolong sahabat saya yang sudah berusia -+70 tahun.
TELAH BERJAYA membuat Ramuan Ubat Buasir dan ternyata mujrab Insya Allah kerana terbukti oleh beberapa orang pesakit Buasir telah sembuh sepenuhnya.
Beliau seorang Bangsa Melayu dari berketurunan Cina. TELAH BERJAYA membuat Ramuan Ubat Buasir dan ternyata mujrab Insya Allah kerana terbukti oleh beberapa orang pesakit Buasir telah sembuh sepenuhnya. “Dan Anda tidak dituntut membayarnya jika tidak berkesan” Jaminan ini untuk mereka yang mendapatkan rawatan di rumah beliau sahaja. Saudara/i boleh terus kerumahnya di- {Masuk} dengan membayar kos rawatan setelah sembuh. Namun begitu kepada sesiapa yang tidak dapat datang, andainya saudara/i , mengalami masaalah Buasir dan mahu Ubat dikirim kepada Tuan/Puan sila berhubung melalui SMS ke talian H/P:
014 607 9433  atau  WhatsApp ke: 019 906 3456
Mengikut penjelasan dari Pak Din UBAT BUASIR ini adalah ramuan tradisional yang dirumus dari bahan-bahan herba Melayu,Cina dan India. Ia merupakan ramuan turun temurun dan memberi kesan yang sangat baik kepada Buasir. Ia dibekalkan dalam bentuk capsul dan cara makan mengikut yang ditetapkan Waktu yang terbaik ialah pagi dan malam selepas makan. Menurut Pak Din lagi, Saya bukan berniaga hanya sekadar menolong sesama Insan kerana beliau memang tahu dari pesakit2nya yang telah lalu, akhir kesudahan penyakit ini mengikut rawatan morden akan diPotong

Bayak juga yang mengalami penderitaan ini beberapa jam dalam bilik air untuk menunaikan hajat. Alhamdulillah kebanyakan dari mereka telah kembali normal dan inilah aktiviti harian saya disamping sumbangan amal jariah sementara menunggu dijemput Allah swt kealam Akhirat. semuga memperolehi RedhaNya.
Ada Dua Jenis Buasir ia-itu "Dalaman dan Luaran"
Buasir Dalaman
Lazimnya, buasir ini tidak terasa sakit dan gatal kerana ia terletak jauh ke dalam rektum. Buasir dalaman tidak merbahaya tetapi meneran dan gangguan dari laluan najis semasa membuang air besar boleh mencederakan permukaan buasir yang getas dan menyebabkannya berdarah. Anda akan terlihat titisan darah yang berwarna merah cerah pada kertas tisu atau di mangkuk tandas. Jika keadaan ini berlaku anda perlu mendapat bantuan perubatan, kerana darah tersebut mungkin datang dari sumber lain seperti ketumbuhan atau kanser kolorektum.
Buasir Luaran
Buasir jenis inilah yang selalu kita dengar mengakibatkan gejala-gejala seperti sakit, pedih dan gatal di dubur. Jika buasir ini tersepit (bekalan darah akan terputus), bekuan darah akan terjadi di dalamnya menyebabkan ia terasa amat sakit. Gejala-gejala beginilah yang menyebabkan buasir jenis ini memerlukan perhatian dan rawatan perubatan. Apabila sahaja salur darah vena rektum teregang atau memberi dan terjadinya buasir adalah sukar untuk ia dibuang atau ditanggalkan sepenuhnya. Buasir ini akan berulang kembali walaupun dengan tekanan atau bebanan yang lebih ringan berbanding dengan yang dahulunya.
Bagaimanapun untuk mempercepatkan proses penyembuhan Saudara/i hendaklah Membuat beberapa amalan tabiat-tabiat yang sihat di bawah dapat mempercepatkan penyembuhan dan mengelak buasir di masa hadapan.
 • Pertama, elakan sembelit. Makan diet yang mengandungi fiber yang tinggi, minum banyak air dan membuat senanam yang tetap walaupun hanya dengan berjalan. Anda juga boleh mendapatkan fiber tambahan atau pelembut najis.

 • Jangan tunggu ketika anda ingin membuang air besar, cuba jangan meneran apabila membuang dan dan jangan berlengah-lengah ke bilik air.
 • Buat
-->Senaman Kegel setiap hari. Ia dapat meningkatkan pengedaran di kawasan rectal dan menguatkan otot-otot di sekeliling anus, menguatkan otot-otot di vagina dan uretha mempercepatkan badan sembuh selepas bersalin.

 • Elakkan dari minum air tebu, memakan buah nenas dan kacang bendir.

 • Contoh Email dan SMS dari Pelanggan  untuk besarkan klip pada gambar, dan tekan ctrl kemudian +

  Contoh SMS dari Pelanggan pada 02/02/2010
  Maklumat pelanggan adalah SULIT  Contoh Pos Laju kepada pelanggannya
  Harga Sebotol Rm40.00 mengandungi 33 biji / tab.

  Satu rawatan memerlukan 3 botol dengan harga RM100.00 dan RM110.00 Sabah dan Serawak.

  " Makluman"

  Pak Din telah pun menyediakan ubat ini dalam bentuk baru iaitu (Tab/biji) demi untuk keberkesanan rawatan yang mengandungi 33 biji sebotol dengan harga RM40.00 termasuk POS express.

  Biasanya memadai dengan 3 sebotol untuk rawatan bagi mereka yang mengalami buasir 10 bulan kebawah.

  Rawatan awal demi kebaikan anda, kalau tidak akibatnya mungkin seperti ini

  Jaffar Deraman
  Datar Peribadi saya disini


  masukkan no: 560730035009


  Tel/Sms :
   019 906 3456 atau 014 607 9433


  Perhatian Penting.
  Bank Account Maybank: 
  Nurul Farehah Jaafar
  1530 5619 4358

  Bank Account CIMB BANK: Jaffar Deraman
  0304 0076 420 525


  Hantarkan butiran-butiran dibawah melalui SMS atau Email tamankiara@gmail.com ( Untuk Third Party Transfer) selepas membuat bayaran di mana satu Account diatas.  • Nama bank , masa , jumlah bayaran dan tarikh transaksi
  • Nama dan Alamat Lengkap.
  • No. Tel untuk dihubungi semasa urusan pos.


  Penghantaran akan dilakukan melalui POS EXPRESS . Biasanya sampai dalam masa 24 hingga 36 Jam Hari bekerja. Pastikan anda berikan alamat yang betul untuk memastikan penghantaran tidak tergendala  6 comments:

  1. salam, suami saya telah menjalani pembedahan membuang buasir awal Jun lalu namun hingga ke hari ini, dia masih tidak sembuh. minggu lepas menjalani pembedahan untuk membuang bisul. saya buntu kerana kesihatannya tidak berapa bagus..

   ReplyDelete
  2. w/salam,

   sila hubungi atau sms.

   kita hanya berusaha, dan bertawakkal.

   ReplyDelete
  3. perhatian kepada pelanggan ubat buasir,

   sila maklumkan atau sms nama dan alamat selepas membuat bayaran atau kalau atau no acc bank untuk kembalikan wang saudara /saudari.

   terima kasih.

   ReplyDelete
  4. Hari ini baru ditemui saudara kita dari selangor membuat perakuan tentang urusan bankin pada 26/Jun 2011.

   adalah mungkin setelah transfer terlupa utk memaklumkan.

   alhamdulillah urusan penghantaran dibuat hari ini.

   ReplyDelete
  5. Salam, Ubat buasir ni dpt kelulusan kementerian kesihatan tak? Perempuan mengandung, berpantang atau menyusukan anak boleh makan tak?

   ReplyDelete

  إِنِّي أَعِظُكَ أَن تَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ
  Sesungguhnaya Aku memperingatkan kepadamu supaya kamu jangan termasuk orang-orang yang bodoh. (QS Hud : 46).

  Note: Only a member of this blog may post a comment.

  Jejaki Sahabat

  Pos Terkini